Arama

Yakup SOM'dan acıklama

Çaybaşı'nın yetiştirdiği değerlerden olan Yakup SOM'dan acıklama

23/01/2023 13:20 | Son Güncelleme : 26/04/2024 17:05 | Çaybaşı Haber Ajansı


Yakup SOM'dan acıklama
ad image
ad image

Kıymetli Dostlar. 

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ile 27.dönem millet vekili seçimi, geçen süre yaklaşık olarak 5 yıl oldu. 27. Dönem için  benimle birlikte bir birinden değerli mevcut vekillerin dışında 64 kişi Ak Parti Ordu Milletvekili aday adayı vardı. Aday adaylık dönemimde,  il genelinde saha çalışmalarım için ilçe gezilerime başladım. 5952 km2 öçekli ilimizin 19 ilçemizdeki Ak Parti ilçe başkan ve  üyelerimize   bazıları ile yüz yüze, bazılarınada telefonla ulaşmaya çalıştım. İlçe ziyaret çalışmalarımda, bana kapılarını, gönüllerini açan ve destek veren bir birinden değerli teşkilat başkan ve üyelerine tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum. 

Kendilerinden Allah razı olsun. Bu süreç ve sonrasında hayatta olanlara sağlık, vefat edenlerde mekanı cennet olsun inşallah.

Siyasette olmazsa olmazların başında, yaşadığın İlin demografik yapısını iyi bilmek,  bilgi, deneyim ve kariyerden ziyade bulunduğun alandaki saha hakim olma ve seçmene güven duygusunu aşılamak. İnsanlarımız, bu noktada oldukca, bilinçli ve bilgili. Yapmacık söylemleri sevmiyor, soruları açık ve net oluyor. Söyleyecek sözleri sakınmadan insanı yüzüne söylebiliyorlar. 

Siyaset, insana sahada  bazı deneyim ve kazanımlar sağlamakta. Benim için en önemlisi, bir birinden değerli eş ve dostları tanımak ve onları kazanmak olmuştur.Ben siyaseti, bir basamak olarak görüp yola çıkmış bir insan değilim.

Siyasete odaklanmamın sebebi, doğup büyüdüğüm topraklardaki eş ve dostlara şahsıma olan ilgi ve güvenlerini taçlandırıp, hizmet sunma ve sahiplenme adına bir boşluğa gidermekti.  

Benim  yaşam tarzımı bilen bilir. Bu yolu seçerken hiç bir maddi menfat ve çıkar için adım atmadım. Allah'ta göstermesin. Tamamen Allah rızası için, kazanımlarımı cek, caksız memleketimin ali olan ihtiyaçlarına cevap vermek, onların hamisi ve emrinde olmaktı. Ne diyeyim, nasip mi? desem! Kader mi? Neyse; aday olamadık, olsmadıysamda onun havasında  olmadığım gibi bir yerde yer edinme bir gayretimde olmadı. Sade vatandaş olarak hayatımı eşimle, dostumla sürdürmeye devam ettim.

Benim için asl olan o günki söylemim ne ise, bu gün ki konumum o, o günde burada idim, bu gün de buradayım. Benim en büyük referansım doğup büyüdüğüm topraklardaki insanlarımızdır.

Siyaset, kolay iş değil, siyaset erdemlik ve öz veri ister.Siyaset  toplumla yüzleşme sanatı gibidir. Siyasette benliği yer yoktur. Siyasette ben diyenler, akibeti insanların hiçe saymaktan başka bir şey değil. Bu tür yaklaşım içinde olanlar, var olan düşüncelerin siyasetin farklı şekilde evrileşmeye neden olmaktadırlar. Siyasette toplumla hemhal olmamış insanların, toplumdan çok bir şey beklemsin. Siyasetin okulu olmadığı gibi, kariyer ve isimler üzerinden siyaset dönemi bitmiştir. Tabi bu benim fikrim.

İnsan oğlu Allah’ın kendisine emanet ettiği canı korumakla mükellef ise, siyasetçi de seçmenlerinin emanetini, kayıtsız ve şartsız onların hakimiyeti için korumakla mükellef ve ettiği yeminin kutsallığı ile bağlanmış bir elçidir. Onun için #hayatı" ince eleyip, sık dokunmak lazım. Siyaseti, günü kurtarma olarak görmemek lazım.

Bu güne  gelince; elbette gelecek için millet adına, bir çabam söz konusu.Tabiki!

gittiğim ve bulunduğum ortamlarda gelecek adına soruların muhatabı olmuyor değilim. Fark edilmek güzel bir duygu, elbette fark edenlerle birlikte. Dostlarım haklıda. Geçmişte vekil aday adaylığı  denedim, maalesef aday olamadım,nasip.

Siyasette şunu anladım, bende varim demekle olmuyor, siyasetin ana sermayesi olan vatandaşın dediği  veya ön görüleri hakim olsa amenna. Budan böyle insanlarımızın şahsıma güvenlerini boşa cıkarmamak,  temkinli olmak, tekrar boşluğa düşmek istemiyorum. 

Siyasette Ömer aranıyorsa, O Ömer'i bulmak çok kolay. İddali bir şekilde söylüyorum, insanlarımızın hemhal olmuş, hem fikir olduğu yerde, benlerle değil, bizlerle bir çok Ömerler bulunur. Kusura bakmayın, kariyermiş, isimmiş kimse artık bunlara bakmıyor.. insanların sözü açık ve net.

Benim dokunuşlarım bireysel bir çalışmadır. Elbette bir nedeni vardır. Yinede dokunuşlarımdaki  asıl sebep Yakup bey olmak için değil sadece insanlarımızın bikdikleri Yakup SOM olarak kalmaktır. 

Beni sevenlerin genel anlamda siyasi sorularında haklılarda. Farkım kendim için değil, millet için, farklar insanlarımızla yaratılır, insanlarımızla yaşatılır, ben varım demekle olmuyor. O gün dedik, olmadı. O gün gibi bu gün buradayım.   genel için kader diyelim, yerel için şüphesiz inşallah.

Önümü gördüğüm yolda yürümekten korkmam. Hakça  ve halkla birlikte iddialı olmak, yaradanın verdiği gücü, yaradını çizgileri doğrultusunda elif gibi dik durmaktır.

Siyasette üzüldüğüm tek şey ve hayretle izlediğim bir durum!!! İnsanların inandığı yolda birlikte yürümeye çalışanların, bir birilerini sevmemeleri. Ne kar acı bir durum!, değil mi? Buda siyasetin farklı şekilde evrileşmeye neden olduğunu görmek mümkün. Maalesef çok üzücü ve ama bir o kadarda gerçek. 

Bu vesile her alanda 2023 yılının hayırlara vesile olmasını diler,  

Selam ve dua ile sevgi ve saygılarımla...

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

Remzi DOKSAR vefat etmiştir

Remzi DOKSAR vefat etmiştir

Çaybaşı esnaflarından Remzi DOKSAR vefat etmiştir

1 yıl önce
Mesire yerinin yapimina baslaniyor

Mesire yerinin yapimina baslaniyor

Mesire yerinin yapimina baslaniyor

14 yıl önce
Akkus internet sitesi yayina devam karari aldi.

Akkus internet sitesi yayina devam karari aldi.

Kisa bir süre önce yayinini durduran komsu ilçemizin basarili sitelerinden www.akkusilcesi.com sitesi, gelen destek mesajlarinin ardirdan yayina devam karari aldi.

14 yıl önce
ad image
ad image