Arama

İlküvez İpekyolu Şelaleleri Turistlerin yeni mekanı

Çaybaşı ilçesi İlküvez'de bulunan İpekyolu Şelaleleri ve bölgenin kültürel değerlerini öne çıkarmayı hedefleyen firma yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen açılış programında kurdele kesti.

25/06/2023 11:49 | Son Güncelleme : 28/04/2024 19:45 | Çaybaşı Haber Ajansı


İlküvez İpekyolu Şelaleleri Turistlerin yeni mekanı
ad image
ad image

      Ordu’nun turizmde marka kent hedefine önemli katkılar sunacak olan Aydoğdu Yöresel Ürünler ve Tanıtım Firması, İpekyolu Şelaleleri rotasında organize edilen etkinlikle açıldı. Çaybaşı ilçesi İlküvez'de bulunan İpekyolu Şelaleleri ve bölgenin kültürel değerlerini öne çıkarmayı hedefleyen firma yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen açılış programında kurdele kesti.

   İpekyolu Şelaleleri Proje Koordinatörü, Eğitimci İsa Aydoğdu, bu etkinlik ile bölge sakinleriyle birlikte uzun süredir üzerinde çalıştığı tanıtım projesinin resmi startını da vermiş oldu.

   Programa İlküvez merkez mahalle muhtarı Yaşar Güleç ve beraberinde çevre mahalle muhtarları, yerel idareciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, güvenlik güçleri ve doğaseverler katılım gösterdi.

  24 Haziran sabah saatlerinde başlayan etkinlikler kapsamında bölgenin öne çıkan değerleri arasında sepet örme, halı dokuma, ahşap beşikler, yöresel lezzetler misafirlerin beğenisine sunuldu. Yine yöresel halk oyunları gösterileri de izleyenlerden beğeni topladı.

  Kurban Bayramı vesilesiyle bölgeye gelen vatandaşlar da bu etkileyici şelale manzarası ve etkinliğe karşı şaşkınlıklarını gizleyemediler. Serinleten şelale manzarasında piknik masalarını kuran vatandaşlar zaman zaman söylenen türkülere de eşlik ettiler.

   Gazeteci Talip Kocakoç’a bir değerlendirmede bulunan Aydoğdu Yöresel Ürünler ve Tanıtım firma yetkilisi ve İpekyolu Şelaleleri Proje Koordinatörü İsa Aydoğdu, İlküvez Yöresi’nin tarihi, kültürel ve doğal yapısı ile Ordu turizmine değer katacağını söyledi. Aydoğdu açıklamalarında;

  “Bir süredir bölge halkımızın da gönülden destekleriyle şelalelerimiz rotasında yeni keşifler ve iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. Yollarımızı düzenledik, yürüyüş rotalarını oluşturduk, şelalelerimizin ve kültürel envanterlerimizin haritasını çıkardık. Bundan sonra daha etkili bir çalışma ile memleketimizin turizmde öne çıkmasını istiyoruz. Bugün açılışını yaptığımız firmamız bu tanıtım faaliyetleri için bir aracı olacak ki resmi iş ve işlemlerimizi de sorun yaşamadan yürütelim. Son dönemde bölgemize yurt içi yurt dışı yüzlerce turist geliyor.Doğasever toplulukları bölgemizi keşfe çıkıyor. Çalışmalarımız meyvesini veriyor diyebilirim. Ben açılışımıza katılım sağlayan doğaseverlerimize, bölge halkımıza çok teşekkür ediyorum. Yine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Çaybaşı belediye Başkanı Hüseyin Semiz’e bu çalışmalar kapsamında bir telefon kadar yakınımızda oldukları için, İlküvez ve bölge muhtarlarımıza, halkımıza çalışmalarımıza destek oldukları için teşekkür ediyorum. Bu projelerimize ön ayak olan Şelaleler Şehri Ordu Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz’a da gayretleri adına teşekkürler.” şeklinde konuştu.

Haber: Talip KOCAKOÇ

ipekyolu1-i656331f9dd9ad.jpg

ipekyolu-i656332044244b.jpg

 

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

Remzi DOKSAR vefat etmiştir

Remzi DOKSAR vefat etmiştir

Çaybaşı esnaflarından Remzi DOKSAR vefat etmiştir

1 yıl önce
Mesire yerinin yapimina baslaniyor

Mesire yerinin yapimina baslaniyor

Mesire yerinin yapimina baslaniyor

14 yıl önce
Akkus internet sitesi yayina devam karari aldi.

Akkus internet sitesi yayina devam karari aldi.

Kisa bir süre önce yayinini durduran komsu ilçemizin basarili sitelerinden www.akkusilcesi.com sitesi, gelen destek mesajlarinin ardirdan yayina devam karari aldi.

14 yıl önce
ad image
ad image