Yerel

Çaybaşılılar Derneğinden Teşekkür Açıklaması

Başkan Yardımcısı Mustafa Çalık, 2009 yılında İstanbul Sultangazi’de Ordulular derneği yoktu; biz ilçe deneği açarken Sultangazi’de Orduluları da kapsayacak şekilde Ordu Çaybaşılılar derneğini kurduk diyerek, amacımız kahve kültürünü yaşatan bir dernek olmaktan ziyade sosyal projeler üreten bir dernek olmaktı diye konuştu.

Çalık, kurulduğu günden bu yana her on beş günde bir dernek merkezimizde Kuran-ı kerim tilavetinin de yapıldığı; çeşitli konuların konuşulduğu; konuklarımıza yöresel ikramlarımızın da yapıldığı programlar gerçekleştirmekteyiz. Bunun yanı sıra her yıl tüm Çaybaşılıların ve Orduluların katılımıyla Belgrat ormanında piknik organizasyonumuzu yapıyoruz. Her yıl kutlu doğum programı çerçevesinde insanımıza ve neslimize yüce peygamberin kutlu mesajını ve ahlâkanı öğretmek amacı ile çeşitli konuklar davet ediyoruz.

Her yıl Çanakkale gezisi düzenliyoruz, İstanbul içi kültürel geziler gerçekleştiriyoruz, her yıl Ağustos ayında fındık hasadı münasebetiyle Çaybaşılılar derneği olarak Çaybaşı’nda ki hemşerilerimizle birlikte kahvaltı programı gerçekleştiriyoruz. Gençlik kollarımız sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor örneğin; şehitlerimize, ilçemizden vefat eden genç yaşlı kişilerimize ve son olarak ta hepimizi derinden yaralayan Özgecan kızımıza kuranı kerim ve mevlit okutarak acıları paylaşıyoruz.

Sağlık alanında bir özel hastaneyle protokol yaparak üyelerimize tüm branş ve çeşitli tetkiklerde ciddi indirimler ve öncelik sağlanmasını sağlıyoruz. Dernek merkezimiz de göz taraması kan bağışı gibi etkinliklerimizle de üyelerimizin faydalanmasını sağlıyoruz. Yine hemşericiliğin ve dernekçiliğin bir diğer ayağı olan hasta ve yaşlı ziyaretleri yaparak hayır dualarına talip oluyoruz. Vefat edenlerimize cenaze aracı otobüs temini gibi konularda destek oluyoruz. Olmazsa olmaz öğrencilerimizin dertleriyle dertlenip dertlerini ve sıkıntılarını çözme gayreti içinde oluyoruz. Siyasetimizle de ilçemize ilimize ülkemize katkı sağlamak için gece gündüz mücadele ediyoruz. Tüm bunları yaparken de büyüklerimizden miras aldığımız kültürümüzü tarihimizi örf ve adetlerimizi bizler yaşatarak bizlerden sonraki gençliğe emanet etme gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede; 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programları kapsamında açtığımız ‘‘Fotoğraflarla Çanakkale’’ sergimizi açtık.

Çanakkale savaşının 100. Yılı kutlaması çerçevesinde şahsım olarak büyükşehir belediyesi kütüphane müzeler müdürlüğümüzün Barış Manço Halk ve Çocuk Kütüphanesi Arşivinde mevcut olan 200 civarındaki orijinal resimlerimizi dernek merkezinde sergileyerek hemşerilerimize Sultangazi’de yaşayan Ordumuzun güzel insanlarına sunmanın mutluğunu yaşadık. Bu vesile ile bize emanet edilen bu kültürümüzü gelecek yarınlarımız olan gençliğimize aşılamanın da ayrıca sevincini yaşıyoruz.

Şahsım ve Derneğimiz olarak, sizin aracılığınızla başta Büyükşehir Belediye başkanım Mimar Kadir Topbaş beye, Kültür ve sosyal İşler Daire başkanımız Abdurrahman Şen ve müdürüm Ramazan Minder beye ve diğer tüm kurum arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu anlamda bilgi birikim ve fikirlerinden hep beraber istifade ettiğimiz kurumda mesai arkadaşım olan yazar araştırmacı ve Çanakkale uzmanı olan İsmail Bilgin hocama İlçem Derneğim ve şahsım adına defalarca Teşekkür ediyorum. Dernek başkanım Tahsin Halıcı, yönetim kurulu arkadaşlarım ve tüm üyelerimize katkılarından emeklerinde dolayı onlara çok Teşekkür ediyorum. Sergimizi ziyaret eden tüm hemşerilerime, Sultangazi sakinlerine, mensubu olduğum Parti ilçe Başkanı ve yönetimine, Engelliler komisyonu Başkan ve üyelerine, Sultangazi belediye Başkanı ve çalışanlarına da çok Teşekkür ediyorum. Son olarak ta, yerel anlamda hizmet veren yazılı ve görsel yayın yapan basındaki tüm arkadaşlarıma, bizleri yalnız bırakmadıkları için sonsuz saygılarımız ve şükranlarımı iletiyorum dedi.